Ultrasi pjesmom podržali Cibalijine juniore!

FOTO: db

Tek što su Cibalijini juniori započeli posljednji trening uoči sutrašnjeg požeškog kvalifikacijskog dvoboja protiv Gorice za ulazak u Prvu HNL, uz ogradu pomoćnog igrališta vinkovačkog stadionskog kompleksa uprizorilo se dvadesetak Ultrasa:

– I svi smo sada s vama, i svi smo sad uz vas… – zaorila se pjesma iz dvadesetak navijačkih grla.

– Dečki, sutra poginuti za Cibaliju i Vinkovce! Dajte sve od sebe! Samo borba i sretno! – poručio je glas iz mase koja se istaknula dosad neviđenom gestom podrške koju su golobradi Cibalijini tinejdžeri doživjeli po prvi put u karijeri i koja će im zasigurno biti motiv više sutra na stadionu pokraj Orljave gdje ih očekuje „biti ili ne biti” dvoboj kontra Gorice.

– Dečki, hvala na podršci, nećemo razočarati – uzvratio je Goran Meštrović, voditelj Cibalijine škole nogometa, ali i trener juniorske vrste.

Tik-tak… Tik-tak… Tik-tak… Odbrojavanje je započelo, a Meštrović je nakon 60-minutnog treninga zadovoljno ustvrdio:

– Povratne informacije s terena su sjajne, dečki su nabrijani, a atmosfera obećavajuća. I u gradu se osjeća dobra vibracija, mnogo ljudi se raspituje kada je utakmica, mogli bismo sutra imati i podršku na mjestu događaja.

Za sutrašnju akciju juniorska momčad osnažena je dvama značajnim adutima; Karlo Miljanić i Dominik Križanović, dvojac ofenzivaca koji je u netom završenoj sezoni ozbiljnom minutažom participirao u osvojenom 4. mjestu seniorske momčadi u 2. HNL, sutra će pomoći juniorskom sastavu u pokušaju proboja prema 1. HNL.

– Napravit ćemo sve da uđemo u 1. ligu. Miljanić i Križanović s nama su već desetak dana u treningu, rade ozbiljno, bez podcjenjivanja, neovisno o tome što su već okusili ozbiljniji nogomet. Uglavnom, nema straha, idemo hrabro, čvrsto… Ne možemo, pa i ne znamo drugačije, mi smo Cibalia!

Što znamo o suparniku?

– Znamo to da je Gorici ovo treći ili četvrti pokušaj proboja prema 1. HNL. Znamo i to da je u četvrtfinalu Kupa Hrvatske izbacila Lokomotivu, a u polufinalu tijesno izgubila od Osijeka 0:1. Pregledao sam obje spomenute utakmice, neće nam biti lako. Čvrsti su, ozbiljni, ali nismo ni mi neozbiljni. Istrčat ćemo sutra s nužnim respektom, ali bez straha. Ponavljam, mi smo Cibalia – zaključuje Meštrović.

Sutrašnja utakmica Gorica – Cibalia bit će odigrana u Požegi, na stadionu NK Slavonija. Početak joj je isprva bio zakazan u 17.30 sati, no danas je – zbog velike vrućine predviđene u Zlatnoj dolini – došlo do promjene termina; lopta će s centra krenuti u 18 sati.