Umirovljenici uz plavu boju i listu broj 7

Županijski odbor Hrvatske stranke umirovljenika Vinkovci danas je održao proširenu sjednicu s koje je i službeno dao podršku svojim koalicijskim partnerima za predstojeće parlamentarne izbore. Nastavak je to dobre suradnje koja bi se u sljedećem mandatu, vjeruju, nastavila daljnjim rastom mirovina i još većom brigom Vlade za umirovljenike.

Kako je rekao predsjednik Županijskog odbora HSU-a Marinko Lukenda, HDZ i HSU imaju dosta zajedničkih programa, a naglasak će i u budućem potencijalnom mandatu biti stavljen na obiteljske mirovine, projektu koji je zaživio 1. siječnja 2023. godine. Prema njemu, umirovljenici nasljeđuju 27 posto iznosa mirovine preminulog bračnog supružnika, što je u prosjeku 120 eura po osobi. Uz vlastitu mirovinu, kaže Lukenda, odlična je to financijska injekcija.

„Naša potpora je neupitna i pozivamo građane da izađu na izbore i podrže koaliciju HDZ/HSU i sve koalicijske partnere. Danas razgovaramo o programima, planovima, želimo se međusobno upoznati te dobiti smjernice za 17. travnja. Ciljeva je puno, ali idemo korak po korak“, istaknuo je Lukenda.

Činjenicom da je Hrvatska stranka umirovljenika za svoga koalicijskog partnera izabrala upravo HDZ neizmjerno je sretan i Petar Šimić, jedan od kandidata na listi u V. izbornoj jedinici i aktualni gradski vijećnik.

„Sve izazove zajedno s Vladom koja osam godina upravlja Hrvatskom prošli su i umirovljenici. Siguran sam da su prepoznali pravu brigu koja se vodila upravo za njih, nisu ni u jednom trenutku bili zaboravljeni. Obiteljska mirovina samo je jedan od preduvjeta za bolju budućnost, za ono za što se zajednički borimo, da dođemo do tog povijesnog trećeg mandata i nastavimo našu koaliciju“, rekao je Šimić.

Ističe kako je jedan od ciljeva njihove politike omogućiti umirovljenicima mirovinu 61 posto prosječne plaće u Hrvatskoj. “To ćemo obećati, ali i napraviti ako nam se ukaže prilika za trećim mandatom“, poručuje.