Unatoč COVID-u, vukovarsko-srijemski poduzetnici ostvarili bolji rezultat nego 2019. godine!

Prema podacima FINA-e za 2020. godinu, 2.273 poduzetnika s područja Vukovarsko-srijemske županije s kumulativno ostvarenih 9,239 milijardi kuna izvoza našli su se na visokom trećem mjestu u Hrvatskoj čime su očito jako dobro iskoristili prethodnu COVID godinu. Ipak, ove podatke treba još neko vrijeme uzeti s određenom rezervom s obzirom kako još nisu dostupne informacije o samim poduzetnicima koji su najviše doprinijeli ovom fantastičnom rezultatu. Tek s takvim podacima bit će moguće ući u dublje analize i procjene koliko su takvi rezultati realno pomogli gospodarstvu Vukovarsko-srijemske županije.

Prema istom izvoru, u našoj županiji u privatnom sektoru u prošloj godini bilo je zaposleno 20.063 naših sugrađana s i dalje relativno niskom prosječnom mjesečnom neto plaćom od 4.749 kuna po čemu je naša županija svrstana na razočaravajuće 18 mjesto (ispod su samo Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačka te Virovitičko-podravska županija).

Prema ostvarenim ukupnim prihodima vukovarsko-srijemski poduzetnici uprihodili su 22 milijarde i 749 milijuna kuna, a takvim rezultatom ostvareno je povećanje u odnosu na 2019. godinu od čak 43,9 milijuna kuna te ukupno ostvarena dobit u 2021. godini iznosi 655,5 milijuna kuna.