UOČI USKRSA Nosili paketiće iz BiH u Austriju pa završili kod nas u zatvoru!

U petak, 22. ožujka, policijski službenici Postaje granične policije Županja i Mobilne jedinice granične policije – Istok su, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, obavili pretragu doma i drugih prostorija u Cerni, koje koristi 23-godišnjak.

Pretragom su pronašli i oduzeli 85 grama marihuane, 12 grama amfetaminske droge „speed“ te digitalnu vagu. Osim toga, policijski službenici su oduzeli i dva PVC paketića s manjom količinom droge tipa marihuana, koju je 26-godišnjak neposredno prije pretrage kupio od 23-godišnjaka u dvorištu njegove obiteljske kuće.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 23-godišnjak počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok 26-godišnjaku slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U drugom slučaju, policijski službenici su jučer, 24. ožujka u 6,10 na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Županja, kontrolirali dvoje državljana Bosne i Hercegovine, 29-godišnjaka i 39-godišnjakinju, putnike u osobnom automobilu austrijskih registracijskih oznaka.

Prilikom detaljne granične kontrole, kod 39-godišnjakinje su pronađena dva PVC paketića s ukupno 23,9 grama droge tipa kokain, dok je kod 29-godišnjaka pronađen jedan PVC paketić s 9,2 grama tipa kokain.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 29-godišnjak i 39-godišnjakinja su uhićeni i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, oboje osumnjičenika su predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava upućena nadležnom državnom odvjetništvu.