Upriličen svečani prijem za novo vukovarsko svećenstvo

Nakon nedavnog prijema u znak zahvale vukovarskom svećenstvu koje je u djelovalo u vukovarskim župama dugi niz godina, u vukovarskoj gradskoj upravi upriličen je prijem za novo vukovarsko svećenstvo. Prijemu su nazočili gvardijan i župnik Župe sv. Filipa i Jakova fra Tonio Vučemilović, kapelan fra Mijo Tikvić te župnik Župe sv. Josipa Radnika u Borovu naselju fra Ivan Bošnjak. Uz njih, u župi sv. Filipa i Jakova sa službom je započeo i fra Marijan Ligenza te vlč. Domagoj Vidaković, kao župnik Župe Marije Pomoćnice Kršćana u Sotinu.

– Bili smo svjedoci da nas u rastancima okruže tuga i sjeta, koji su zapravo bili svjedoci onoga dobroga od čega se rastajemo. Danas mi je čast i zadovoljstvo u ovoj prigodi susresti se s franjevcima i svećenicima koji su došli u službu u naš grad. Prilika je ovo za zaželjeti dobrodošlicu uz nadu i želju, u koju sam i siguran, da će imati svu podršku naše zajednice, svih građana Vukovara i da će vrlo brzo osjetiti toplinu, otvorenost i susretljivost Vukovaraca. Kroz kratki razgovor smo utvrdili kako je veza između franjevaca, grada i njegovih građana iznimno snažna, potvrđena kroz povijest, ali i sadašnjicu, kroz brojne događaje i manifestacije. Raduje me zajednička suradnja te im želim dobrodošlicu u Vukovar – rekao je ovo prigodom vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

– Iskazano nam je veliko povjerenje kada smo određeni za službu u Vukovaru. Doživjeli smo srdačan prijem, kako sada, tako i prošlih dana od Vukovaraca. Franjevci su povezani s ovim gradom kroz dugu povijest i ratna vremena te smo sjedinjeni i jedinstveni s građanima ovoga grada. Želimo nastaviti tamo gdje su stala naša braća, naši prethodnici. Puno su toga lijepoga i dobroga učinili kako na duhovnom tako i na materijalnim planu te želimo nastaviti tim putem. Osjećamo se kao da smo kod svoje kuće, a Franjevački samostan je uvijek mjesto koje je otvoreno svima. Kao sinovi sv. Franje otvoreni smo svim građanima Vukovara bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost te želimo svima svjedočiti mir i dobro – poručio je gvardijan i župnik Župe sv. Filipa i Jakova fra Tonio Vučemilović.