Uređeno 25 parkirnih mjesta u Ulici kneza Mislava, projekt „težak” 150.000 kuna

Na prošlogodišnjoj tribini „Zajedno za bolje sutra” pokrenuta je inicijativa građana koji stanuju Ulici kneza Mislava 1-5 za izgradnju primjerenih parkirnih mjesta. Inicijativa je u međuvremenu provedena u djelo, 25 parkirališnih mjesta uskoro će biti u funkciji.

– S radošću mogu reći da je naša inicijativa urodila plodom, gradske vlasti pokazale su sluh za naš problem oko parkirnog prostora. Kvaliteta života polako, ali sigurno, povećava se i na Lapovcima. U ime stanara zahvaljujemo Gradu Vinkovcima na iskazanom senzibilitetu za rješavanje ovog problema – rekao je Vladimir Andrić, predstavnika stanara u ulici Kneza Mislava 1, 3 i 5.

Uređenje parkirnog prostora koštalo je oko 150.000 kuna. Inače, projekt aglomeracije na Lapovcima se privodi kraju, radove u ulici Kneza Mislava danas je obišao gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima.

– S Ulicom kneza Mislava dolazimo u završnu fazu aglomeracije u ovom naselju. Ali, s uređenjem ove ulice nije kraj uređenju Lapovaca. Slijedi uređenje ulice Antuna Branka Šimića u kojoj ćemo urediti pješačku stazu, kolnik i novo parkiralište kako bi oslobodili kolnik od automobila – naglasio je gradonačelnik Bosančić zahvaljujući građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom trajanja radova.