Uskoro natječaj za proizvođače povrća u plastenicima

S ciljem podizanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrća u zaštićenim prostorima, tj. plastenicima, uskoro će biti raspisan natječaj Ministarstva poljoprivrede čiji je predmet dodjela potpore za ulaganja u proizvodnju povrća u plastenicima.

Iznos raspoloživih sredstava javne potpore za spomenuti natječaj iznosi 150 milijuna kuna, a njegom nacrt u postupku je elektronskog savjetovanja do 16. prosinca.

Najviši iznos javne potpore po projektu iznosit će 150 tisuća eura, uz napomenu da će se intenzitet javne potpore od 50% po projektu moći uvećati za dodatnih 20% u slučajevima kada ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, kada se ulaganje provodi u područjima s ograničenjima ili u slučaju zajedničkog projekta, do najviše 70%. 

Također, prihvatljiva su ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje plastenika koja će pridonijeti boljem upravljanju vodama, uključujući upravljanje gnojivima i pesticidima, boljem upravljanju tlom te povećanju učinkovitosti u korištenju voda i energije u poljoprivredi i preradi hrane.

 Nacrt natječaja dostupan je za davanje prijedloga i komentara na e-savjetovanju do 16. prosinca 2020.