Uskoro počinje željno iščekivana rekonstrukcija Tesline ulice u Jarmini

FOTO: db

Ulica Nikole Tesle u Jarmini već godinama žudi za rekonstrukcijom. Koja je na vidiku, kako najavljuje općinski načelnik Goran Ileković naglašavajući da je sklopljen ugovor s izvođačem radova, vinkovačkim Cestoradom.

– Cesta je u jako lošem stanju, osobito dio nakon križanja sa Zajčevom pa do kraja ulice, odnosno od broja 7 do broja 55. Stanovnici toga dijela Tesline ulice imaju velikih problema s odvodnjom, no uskoro će ti problemi biti skinuti s dnevnoga reda – informirao je načelnik Ileković .

Projekt rekonstrukcije Tesline ulice u Jarmini iznosi 469.000 kuna, a u tom iznosu Ministarstvo graditeljstva sudjelovat će sa 107.000 kuna.

– I dalje ćemo raditi na poboljšanju komunalne infrastrukture u Jarmini, odnosno na podizanju standarda života naših sumještana. Nekoliko je projekata koji će biti u fokusu naše pažnje u nadolazećem razdoblju, a Teslina ulica visoko je na popisu prioriteta – dodao je Ileković ne želeći precizirati datum početka radova, „nakon godišnjih odmora”…

No, prilično je izvjesno kako će jarminačka Teslina ulica uskoro dobiti na funkcionalnosti i vizuri, baš kao što je slučaj s dijelom Strossmayerove ulice.

– Završena je prva od triju faza planirane rekonstrukcije Strossmayerove ulice, vrijednost projekta je 1.900.000 kuna. Idemo dalje – ustvrdio je zaključno Ileković.