USKRSNICE Vinkovci povećali broj korisnika uskrsnica; evo tko ima pravo na 60 eura!

FOTO: Grad Vinkovci

Rastom prihoda u gradskoj blagajni, u gradskoj upravi kontinuirano podižu i izdvajanja za mjere kojima se pomaže umirovljenicima. 

Na današnjoj sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca prihvaćen je prijedlog povećanja cenzusa u odnosu na prošlu godinu. Tako će umirovljenici s mirovinama do 340 eura dobiti 60 eura uskrsnice, a oni s mirovinama od 340 do 450 eura dobit će 40 eura. Ovom odlukom osigurana je uskrsnica za više od 3.800 vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine, a što košta gradski proračun 190 tisuća eura.

– Kontinuirano kroz proračun, kako nam rastu prihodi, dižemo visinu sredstva namijenjenih za ovu svrhu te ćemo vrlo brzo prijeći iznos od 200 tisuća eura namijenjen za isplatu uskrsnica odnosno božićnica. Najvažnije je da svaki put kada dižemo cenzus, kao što je to slučaj danas, raste broj umirovljenika koji će dobiti uskrsnicu ili božićnicu jer želja nam je doći do što više umirovljenika, a ne stalno povećavati iznos za jedne. poručio je Bosančić.

Predsjednik Odbora Marinko Lukenda naglasio je kako je 2023. godine cenzus za uskrsnice za najniže mirovine bio do 270 eura, sad je do 350. 

– Svake godine radimo korak naprijed, nekada je malo više od 1.000 umirovljenika dobivalo uskrsnice i božićnice, a sada je taj broj četverostruko veći, a znatno su povećani i sami iznosi. S isplatama krećemo već u ponedjeljak 11. ožujka, istaknuo je Lukenda.

Članovi ovog Odbora smatraju kako ovakve geste nemaju samo financijski učinak.

– Nije ovdje cilj samo popraviti materijalno stanje, ovakav znak pažnje ima i psihološke efekte jer svi smo mi ljudi i želimo znati da netko razmišlja i vodi brigu o nama. Kamo sreće da imamo više novaca na raspolaganju i da još podignemo cenzuse i iznose, naglasio je prof. Ćirić koji je i sam umirovljenik.