Uspješna premijera „Hoću Božić svaki dan“, no otkazane brojne druge predstave vinkovačkih kazalištaraca

Piše: Matej Delaš

Sukladno preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i odlukama Stožera civilne zaštite, Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ nastavlja svoju djelatnost i pokušava „normalno“ funkcionirati. Trenutno je dopušten broj gledatelja na predstavama 70, a sva se događanja započinju mjerenjem tjelesne temperature i dezinfekcijom ruku. Na predstavama se moraju nositi maske za lice te se održava propisani razmak među gledateljima.

– Božićnu veselu predstavu „Hoću Božić svaki dan“, koju je napisao i režirao naš Vladimir Andrić, uspjeli smo premijerno izvesti i to nas posebno raduje. U njoj još glume Zorko Bagić, Matea Marušić i Boris Suhovski. Imala je dodatne četiri izvedbe, a imala bi ih barem još 30 u drugačijim uvjetima, za djecu vrtićke dobi, za dolaske sindikata, školske djece… Ove godine to nije bilo moguće – objašnjava Mirela Čikvari, voditeljica marketinga vinkovačkog Gradskog kazališta „Joza Ivakić“.

Svi se nadaju boljim vremenima, tako i ansambl vinkovačkog kazališta. Tijekom prosinca otkazana je drama „Dokaz“ Kazališta Virovitica, dječja predstava „Što igračke žele“ Dječjega kazališta Branka Mihaljevića Osijek, monodrama „Đuka Begović“ u izvedbi Ivice Koprivnjaka i tradicionalni Adventski koncert Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku.

– Osim spomenutoga, ugostili smo Adventski utorak u organizaciji Umjetničke organizacije „Asser Savus“ iz Vinkovaca koja je prikazala dvije predstave i dva filma. Ulaz je bio slobodan. Planirali smo i više gostovanja, no uspjeli smo realizirati samo gostovanje u Karlovcu i Sisku s predstavom „Gospođica Julija“ – zaključuje Mirela Čikvari.