Uspješno proveden projekt „Plivajmo za zdrave Vinkovce”

U organizaciji županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti, Plivačkog kluba Orion iz Vinkovaca te Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima se – u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti – provodi projekt „Plivajmo za zdrave Vinkovce”.

Projekt je okupio 130 djece iz sedam vinkovačkih osnovnih škola s ciljem razvijanja samopouzdanja odnosno pozitivne slike o sebi te promicanja zdravog razvoja mladih osoba, ali i prevencije rizičnih ponašanja.

Plivačko natjecanje otvorio je zamjenik župana Franjo Orešković:

– Ovo natjecanje je jedan od primjera što naše Povjerenstvo radi, a cilj mu je, između ostaloga, usmjerenost prema djeci i mladima, razvijanje svijesti o očuvanju zdravlja te sprječavanje rizičnog ponašanja – naveo je Orešković primijetivši kako su vinkovačka djeca zainteresirana za ovakve aktivnosti.

– Drago nam je što djeca sudjeluju u našim aktivnostima, oni svojim primjerom mogu biti uzor svojim vršnjacima. Uz takvu djecu ne moramo brinuti za budućnost. Čestitam svim sudionicima, uz poruku: SVI STE POBJEDNICI! – dodao je Orešković.

O projektu i organizaciji natjecanja govorila je Maša Pešec, trenerica PK Orion.

– Cilj ovog natjecanja nije isključivo promocija plivanja i pokazivanja natjecateljskih vrijednosti, nego promocija zdravih stilova života, ukazivanje na usvajanje zdravih navika, druženje te pokazivanje na koji se način strukturirano može provoditi slobodno vrijeme te isto tako u ovim ludim vremena u kojima su djeca dosta skučena, što se tiče sportskih aktivnosti, provođenja vremena i druženja, pokazati kako se zajedničkim radom može organizirati nešto što je sigurno, zdravo i nadasve potrebno i našem gradu i našoj županiji – rekla je Pešec uz napomenu da je za odgoj djeteta izuzetno važno strukturirano slobodno vrijeme, odnosno točno određeno vrijeme za točno određene aktivnosti te da kroz takav način života dijete ostaje u zdravom okruženju, zdravog razmišljanja i sposobno je donositi odluke.