UŠTEDA OD 39% Penava i Banjan potpisali ugovor o modernizacije javne rasvjete u Vukovaru

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potpisao je s direktorom tvrtke Parangal d.o.o. Zdravkom Banjanom ugovor o poboljšanju energetske učinkovitosti i modernizacije javne rasvjete na području Vukovara koja će pridonijeti uštedama kojima Grad Vukovar teži.

Penava je ovom zgodom naglasio kako će uvođenjem moderne LED rasvjete koja se mijenja na ukupno 756 rasvjetnih stupova doći do uštede od 39% čime će računi za električnu energiju biti znatno manji.

– Zbog izrazito loših hrvatskih zakona procedura u odlučivanju u postupku javne nabave prolongirana je na gotovo godinu dana zbog čega gospodarstvenici, vrijedni djelatnici DKOM-a te naručitelji poslova djeluju u vrlo tromom i neoperativnom ambijentu koji nas u svijetu brzih odluka čini krajnje nekonkurentnima – rekao je Penava.

Ovim projektom se modernizira javna rasvjeta na državnim prometnicama D2, D55 i D57 te na županijskoj cesti 4138, odnosno, kako je pojasnio pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig, modernizira se javna rasvjeta u ulicama: Trpinjska cesta, 12 redarstvenika, Kudeljarska, Vinkovačka, Priljevo, Matice Hrvatske, Ivana Gundulića, Trg žrtava fašizma, Kardinala Alojzija Stepinca, Antuna Bauera Paje, Županijska, Frankopanska, Trg kralja Tomislava, Europske unije, Sajmište, Nikole Andrića, Stjepana Radića, Trg Slavija, Bana Josipa Jelačića.

Projekt je vrijedan 3.044.910,00 kuna s PDV-om.