Uz sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje, otkriven mural posvećen djeci stradaloj u Domovinskom ratu

Nakon večerašnje svete mise služene u crkvi sv. Euzebija i Poliona i ove je godine održan mimohod ulicom Kralja Zvonimira, pa sve do vinkovačkog podvožnjaka u smjeru Vukovara, gdje su se okupljeni molitvom i paljenjem lampiona ispred murala dvanaestorici redarstvenika prisjetili svih žrtava herojskoga grada, ali i Škabrnje. Povod okupljanja na ovome mjestu itekako je simboličan, jer upravo tim putem prošli su brojni branitelji na putu prema Vukovaru u jesen 1991. godine. Nažalost, mnogi se nisu vratili…

Nakon polaganja vijenaca pokraj murala posvećenog dvanaestorici hrvatskih redarstvenika poginulih u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine, otkriven je još jedan mural; posvećen je smrtno stradaloj djeci u Domovinskom ratu, ali i svima onima koji i danas nose teške traume tih olovnih vremena… Mural su otkrili Zoran Šorli, “djevojčica u plavom kaputiću” Željka Jurić Mitrović i Marijan Almaš.

Bio je to emotivan i dostojanstven skup koji su organizirale udruge proistekle iz Domovinskoga rata i navijačka skupina Ultras.