UŽIVO Kadeti i pioniri danas igraju kvalifikacije za 1. HNL; prijenos omogućila Vinkulja!

Danas su na rasporedu kvalifikacijske utakmice 1/2 finala za Prvu nogometnu ligu za kadete i pionire u kojima će Cibalia prolaz u finale tražiti protiv Neretve iz Metkovića.

Na teren u Karlovcu prvo će istrčati kadeti koje vodi Andrej Kerić, a utakmica je na rasporedu u 16 sati i 30 minuta. Prednost Cibalije u ovom dvoboju svakako je iskustvo ove generacije 2007./2008. koji su prošle sezone igrali u najkvalitetnijem rangu, doduše u pionirskoj konkurenciji. Nije za zanemariti i činjenicu iskustva trenera Kerića koji je vodio seniore Cibalije u dva navrata (2022. i 2023.), ali i koji je u kvalifikacijama prošle sezone sačuvao juniorski status Cibalije u 1. HNL.

S početkom u 18 sati i15 minuta na istom igralištu snage će odmjeriti pioniri Cibalije i Neretve. Riječ je o generaciji sastavljenoj od igrača rođenih 2009. i 2010. godine, a koje vodi trener Tomislav Čuljak. Ova generacija Cibalije prvak je Slavonije, dok su dječaci 2010. godišta bili drugi na najjačem domaćem turniru ovog uzrasta, Memorijalu vukovarskih branitelja. Nije na odmet spomenuti i kako je čak 6 igrača iz 2010. godišta nedavno dobilo poziv za sudjelovanje na Kampu regija HNS-a.

Što se tiče samog sustava natjecanja, gledaju se zbirno ishodi obje današnje utakmice, a u slučaju identičnog ishoda, prednost se daje pionirskoj utakmici. Bolji iz ovog dvoboja idući tjedan priliku za ulazak u HNL tražit će protiv pobjednika dvoboja Kustošija – Varteks.

Vinkulja.hr svim ljubiteljima Cibalije omogućila je izravan prijenos utakmica na našem YouTube kanalu.

Dvoboje ćete moći pratiti neposredno pred sam početak utakmica.