UZNEMIRUJUĆI VIDEO Maloljetnik koji je premlatio 43-godišnjaka osumnjičen za pokušaj ubojstva!

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru donijelo je rješenje o provođenju pripremnog postupka protiv maloljetnika (2004.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u vezi s čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni maloljetnik 16. travnja 2022. godine oko 23.30 sati, u stanu u kojem prebiva u Županji, zatvorenim dlanom ruke zadao više snažnih udaraca u predjelu glave i tijela 43-godišnjaku koji je bio u alkoholiziranom stanju i čijim je dolaskom bio revoltiran. Također, postoji osnovana sumnja da je, pristajući da ga usmrti, nastavio s udarcima nogom u predjelu desne strane glave i prsa i to kada je oštećenik pao na pod te više nije pružao otpor niti se branio. Oštećenik je zadobio teške tjelesne ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo jer, stjecajem okolnosti, nije došlo do ozljeđivanja vitalnih organa.

Osumnjičeni maloljetnik je uhićen i uz kaznenu prijavu Policijske uprave vukovarsko-srijemske, zbog kaznenog djela protiv života i tijela – Teška tjelesna ozljeda, opisanog i kažnjivog po čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona, prepraćen i ispitan pred sucem za mladež Županijskog suda u Vukovaru koji mu je, potom, odredio mjere opreza zabrane približavanja žrtvi te zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom (čl. 98. st. 2. t. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku).

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, nakon utvrđivanja novih okolnosti, ustupilo kazneni predmet na daljnje postupanje Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, koje je, nakon donošenja rješenja o provođenju pripremnog postupka sucu za mladež Županijskog suda u Vukovaru, podnijelo prijedlog za zamjenu mjera opreza istražnim zatvorom osumnjičenom maloljetniku iz zakonske osnove čl. 123. st. 1. toč. 2. i toč. 3. ZKP, odnosno zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg kaznenog djela.

Na sljedećim linkovima nalazi se UZNEMIRUJUĆI VIDEO koji svjedoči o brutalnosti ovog napada:

UZNEMIRUJUĆI VIDEO 1

UZNEMIRUJUĆI VIDEO 2