VALENS VICTORIOUS Pripreme u punom jeku, među volonterima i zamjenik gradonačelnika Romić

Za desetak dana, točnije u nedjelju, 18. lipnja, na programu je utrka Valens Victorious, završni čin Vinkovačke trilogije koju i ove godine organizira Udruga Half Marathon Team u suradnji s Udrugom FCT. Ovogodišnja utrka bit će upriličena u okviru Rimskih dana, a – kao i svake godine dosad – održava se u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Nedjeljka Klarića.

Pripreme za Valens Victorious, 5-kilometarsku adrenalinsku utrku s preprekama, u punom su jeku. Skupina volontera danas je započela s izradom poligona, a među entuzijastima bio je i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.

Inače, pred sudionicima će, doznajemo, biti ukupno 50 prepreka. Akteri će na putu do cilja morati prijeći četiri piramide, hodati po sajli preko Bosuta, prelaziti rijeku na zračnicama od traktorskih guma, penjati se po užetu, trčati po balans gredama, gađati kopljem, prolaziti kroz pet kontejnera napunjenih vodom… Zvuči spektakularno!

Broj sudionika je ograničen na 150, zasad je pristiglo 135 valjanih prijava (kotizacija 20 eura), što znači da je ostalo još vrlo malo raspoloživih mjesta. Prijave su moguće OVDJE.