Vandalizam na Lapovcima, zapaljeno igralište! Bosančić: Zapanjen sam, ne mogu ovo razumjeti…

Nezapamćeni vandalizam na Lapovcima! U ulici Slavka Jankovića zasad nepoznat netko na još neutvrđen način izazvao je požar na dječjim spravama za igranje uslijed čega je pričinjena veća materijalna šteta. Incident je Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj prijavljen sinoć u 21.52 sata, a požar je ugašen ekspresnom intervencijom pripadnika JVP Vinkovci. Detalji ovog nemilog događaja bit će poznati po okončanju očevida koji je pri kraju, a osim naše ekipe svjedočio mu je i gradonačelnik Ivan Bosančić.

– Zapanjen sam. Uz najbolju volju ne mogu razumjeti čemu ovo… Trebamo svi štititi našu zajedničku imovinu te utjecati i na naše mlade i one malo starije koji kroz svoj odgoj nisu naučili da čuvanjem zajedničke imovine čuvamo imovinu našoj djeci i na taj način držimo sigurnijim javni prostor Grada Vinkovaca – rekao je Bosančić koji je najavio je i kako je zbog sigurnosti svih građana u suradnji s PU vukovarsko-srijemskom u izradi projekt “Vinkovci pametan grad – siguran grad” koji bi trebao spriječiti upravo ovakve i slične aktivnosti.

– Na taj način poboljšat ćemo sigurnost u zajednici kroz uspostavu sustava za video nadzor javnih površina kao što su trgovi, parkovi, dječja igrališta, prometna križanja i slično – dodao je Bosančić.