Veliki odaziv Vinkovčana akciji Slatki zalogajčić za Tinov prvi koračić

Vinkovci i Vinkovčani opet su pokazali veliko srce! Ujedinili su se u nastojanjima da pomognu Tinu Brankoviću, njihovu osmomjesečnom sugrađaninu, oboljelom od artrogripoze, rijetke bolesti lokomotornog sustava od koje u Hrvatskoj boluje 70-ak osoba. Liječenje maloga Tina u njemačkoj klinici Aschau košta preko 700.000 kuna, s tim da HZZO ne pokriva niti dio troškova.

– Akcija napreduje jako dobro, zadovoljni smo i prije svega zahvalni svima koji su nam pomogli. Moram odmah naglasiti kako je iznos od 700.000 kuna potreban za višegodišnje liječenje koje je pred Tinom, a koje uključuje niz operativnih zahvata kojima mora biti podvrgnut kako bi se njegovo stanje popravilo. Nije nam neophodan cjelokupan iznos odmah, a dosad smo na razne načine prikupili oko 170.000 kuna – rekla je Tinova majka, Vita Branković.

Spomenuti iznos danas će zasigurno biti „podebljan”, jer je akcija Slatki zalogajčić za Tinov prvi koračić naišla na veliki odaziv Vinkovčana koji su u velikom broju pohrlili na štand u vinkovačkom gradskom središtu na kojem su se mogli počastiti ukusnim slatkim delicijama i – već prema svojim mogućnostima – financijskom donacijom pripomoći ovoj akciji.

– Prvi pregled u Njemačkoj imamo zakazan 30. lipnja, neopisivo smo sretni zbog toga jer ćemo tada dobiti predračun s detaljnom specifikacijom svih troškova koje ćemo objaviti kako bi odagnali bilo kakve eventualne sumnje vezane uz ovu akciju. Trenutno imamo sredstva koja su potrebna i za prvu operaciju, nadamo se kako bismo na tom prvom pregledu čak mogli dobiti i termin. Operacija stopala i koljena su visoko na ljestvici prioriteta, bez toga Tin ne može ni sjediti, a ni eventualno prohodati – dodaje Vita Branković.

Više informacija o ovom hrabrom dječaku i njegovoj borbi za prvi koračić dostupno je na Facebook stranici “Put malog heroja Tina”.