Veterani Dilja na PH u Rovinju

Veterani Dilja na prošlogodišnjem Prvenstvu veterana HNS-a u Metkoviću

Veterani NK Dilj Vinkovci i ove će godine, drugu zaredom, sudjelovati na Prvenstvu veterana HNS-a čije će se 23. izdanje održati od 29. rujna do 1. listopada u Rovinju. Crjepari prema Istri kreću ovoga petka u 8 sati ujutro, a već u 22.00 očekuje ih utakmica 1. kola skupine D protiv Save iz Strmca.

– U skupini s nama još je ekipa NK Mostanje iz Karlovca. Dva najbolja idu dalje, u osminu finala – izvijestio je Zvonimir Vrselja, inače kapetan Diljevih veterana koji nadolazećeg vikenda neće participirati na terenu zbog ozljede.

No, dakako, bit će član ekspedicije u kojoj se još nalaze: Ante Dogan, Hrvoje Šavanjika, Davor Grizelj, Pavo Jerkić, Tomislav Kelava, Dragan Ivančić, Sandro Bunoza, Josip Bosančić, Ivica Jukić, Perica Matić, Ivan Šimić, Davor Pezić, Mario Jurić, Mario Rožić, Dejan Mičić, Mijo Crljić i Krunoslav Marić koji će znojiti dresove, a svoje mjesto u kombijima zauzet će i dopredsjednik Uprave NK Dilj Jurica Bošnjak, zatim Mario Lučić koji je nastupio na prošlogodišnjem prvenstvu u Metkoviću, no na ovom turniru neće pomoći na terenu zbog zdravstvenih razloga, te Miroslav Vitković, kao prijatelj kluba, ovaj put ne i sudački supervizor.  

– Prošle godine nismo prošli skupinu koja je bila vrlo konkurentna, no ove godine sigurno želimo barem korak dalje, među 16 najboljih. A onda korak po korak. Nismo opterećeni nikakvim rezultatom, osnovna ambicija nam je provesti ugodno vrijeme s prijateljima i među prijateljima, a sve preko toga je bonus – dodao je Vrselja.

NK Dilj, uzgred, ima ambiciju sljedeće godine ugostiti najbolje veteranske ekipe Hrvatske na prvenstvu čiji je organizator HNS. 

– Priču smo već potaknuli, vjerujem kako ćemo ju sada i definirati. Boravak u Rovinju iskoristit ćemo i za sastanak s delegacijom Komisije za veterane HNS-a koju će predvoditi predsjednik Mario Smodlaka te Nenad Stražanac i Robert Uroić. Vjerujem da ćemo dobiti domaćinstvo 24. Prvenstva veterana HNS-a – zaključio je Vrselja uz pripadajuće zahvale sponzorima koji su uvelike pomogli u organizaciji putovanja te smještaju.