Veterani Dilja predstavljaju Vinkovce i VSŽ na PH u Metkoviću

Veterani NK Dilj složna su družina koja se tjedno sastaje barem dvaput tjedno kako bi se dečki (po)družili, ali i odigrali kakvu utakmicu Lige veterana VSŽ u kojoj se natječe 12 klubova. Riječ je o neslužbenom, ali svrsishodnom nadmetanju u kojem stari asovi imaju prigodu podsjetiti na dane ponosa i slave.

No, nogoloptačkim veteranima iz zapadnog vinkovačkog predgrađa uskoro predstoji i jedan ozbiljan izazov; 22. Prvenstvo Hrvatske veterana HNS-a kojemu će domaćin biti Metković.

– Na prvenstvu će sudjelovati 24 momčadi, a NK Dilj jedini je predstavnik Vukovarsko-srijemske županije. Na turniru ćemo nastupiti uz pozivnicu organizatora, s obzirom na to da je Slavonija jedina hrvatska regija u kojoj se veteranski nogomet ne igra službeno, pod okriljem HNS-a. Vjerujem da će se i to u skoroj budućnosti promijeniti, ali zasad je tome tako – kaže nam Ivan Jukić, voditelj veteranske ekipa NK Dilj, ali i klupski dopredsjednik.

Turnir u Metkoviću na rasporedu je od 30. rujna do 2. listopada, a Dilj će za početak razigravati u skupini G zajedno s benkovačkim Velebitom i GOŠK-om iz Kaštel Gomilice.

– Dva prvoplasirana iz svake skupine idu u osminu finala u kojoj počinje nokaut-faza. Nama je cilj prije svega predstavit našu županiju, grad i klub u što boljem svjetlu. Ovo je naš premijerni nastup na ovako uglednom natjecanju na kojem će nam svaka pobjeda biti dragocjena i znat ćemo ju proslaviti. Nećemo mnogo tugovati ni ako nam se potkrade kakav poraz, „treće poluvrijeme” u svakom će slučaju biti zanimljivo. Uglavnom, nismo opterećeni rezultatom, ali i ne putujemo ni isključivo turistički.

U sastavu veterana NK Dilj će se naći i nekoliko bivših prvoligaških vedeta. Uostalom, evo (prez)imena koja se nalaze na Jukićevom popisu: Ante Dogan, Davor Grizelj, Zvonimir Vrselja, Hrvoje Šavanjika, Ivica Novosel, Ivica Vuka, Marijan Vuka, Mario Lučić, Mario Jurić, Perica Matić, Ivan Šimić, Ante Šola, Pavo Jerkić, Mijo Crljić, Krunoslav Marić, Nikica Bartulović, Zdenko Radak i Dejan Mičić.

– Naš odlazak na ovo prestižno natjecanje ne bi bio moguć bez materijalne pomoći sponzora kojima ovom prilikom zahvaljujem. Prije svega to su Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija te desetak vinkovačkih gospodarskih subjekata. Još jednom veliko HVALA svima – zaključuje Jukić.