VETERANI PETE GARDIJSKE Marunček, Jelinić i Podhraški vode Udrugu i u narednom razdoblju!

IZVOR: Udruga veterana 5. Gardijske brigade “Sokolovi”

Udruga veterana 5. Gardijske brigade “Sokolovi” večeras je održala izborni Sabor na kojoj je izabrano vodstvo udruge. Odluko članstva povjerenje je ponovno ukazano Zoranu Marunčeku kao čelnom čovjeku Udruge, dok su za dopredsjednike izabrani Bernardin Jelinić i Siniša Podhraški.

Ova udruga u svom svakodnevnom djelovanju nastoji pomoći potrebitim bivšim pripadnicima brigade, ali i obiteljima poginuli i nestalih suboraca iz ratne 5. Gardijske brigade. Osim obilježavanje obljetnica, bitnih događaja i bitaka iz Domovinskog rata, zaštite časti i dostojanstva poginulih u Domovinskom ratu, Udruga je izrazito aktivna i kroz organiziranje stručnih timova radi praćenja i pronalaženja rješenja za zdravstvene, socijalne i druge teškoće sudionika Domovinskog rata.

Pri tome je u okviru Udruge organizirano pružanje pomoći u prevladavanju socijalnih, zdravstvenih, psiholoških, pravnih i obiteljskih teškoća veterana Udruge i članova njihovih obitelji, te druge djelatnosti koji doprinose ostvarivanju ciljeva osnivanja utvrđenih Statutom, a čime se ova Udruga izdiže iz mase udruga, pogotovo onih tzv. civilnog sektora.

Osim navedenih dužnosnika, na Saboru je Jozo Čavar izabran za predsjednika Nadzornog odbora, Zoran Šorli za predsjednika Suda Časti dok je Verica Marunček dobila povjerenje za mjesto tajnice.