Vice Baždarić novi vratar Cibalije, Roko Runje napušta Vinkovce

Roko Runje u deset prvenstvenih utakmica primio je 13 pogodaka FOTO: db

Vice Baždarić zaoštrit će konkurenciju među Cibalijinim vratnicama u proljetnom dijelu prvenstva. Riječ je o 22-godišnjem vrataru Hajduka koji je u prvom dijelu sezone bio posuđen drugoligašu Opatiji. Baždarićevim dolaskom Roko Runje postao je tehnološki višak, pa će sin bivšeg reprezentativnog vratara Vedrana napustiti Vinkovce.

– Obavijestio sam Roka o novonastalim okolnostima. I objasnio mu kontekst priče. To je moja odluka. Dao sam prigodu i njemu, i Filipu Kovačeviću koji je u te četiri utakmice bolje iskoristio prostor. Branio je vrlo dobro, protiv BSK-a (1:0) čak i odlično, on je taj koji ostaje. Baždarić? Hajdukova škola, što mu opet ne jamči „jedinicu”. Kovačević je ljestvicu postavio visoko, branit će bolji – kaže trener Darko Jozinović koji je najavio još neke kadrovske novosti u nebeskoplavoj svlačionici koju će prvi put u novoj godini okupiti 7. siječnja za kada je zakazana prva prozivka, a ujedno i početak priprema za proljetni nastavak prvenstva.

– Tada bi se trebala pojaviti dva strana vezna igrača, kreativca. Neću ih imenovati, jer nismo sto posto definirali priču – dodao je Jozinović.

Još nije sto posto definirana ni priča oko priprema koje bi Nebeskoplavi u razdoblju od 20. do 30. siječnja trebali odraditi u Medulinu, ali financijska konstrukcija za tih desetak dana Mediterana se nazire.