Video chat župana Bože Galića i maršala Velikopoljske regije Mareka Wozniaka

Razdoblje uspješne međunarodne suradnje Vukovarsko-srijemske županije okrunjeno je danas održanim online sastankom župana Bože Galića i maršala Velikopoljske regije Mareka Wozniaka.

U srdačnom razgovoru na kraju četverogodišnjeg mandata župan Galić i maršal Wozniak osvrnuli su se na uspješnu suradnju koja je započela u vrijeme kada je župan Galić obnašao funkciju predsjednika Hrvatske zajednice županije, kada je inicirao Forum hrvatskih i poljskih regija. U proteklih osam održanih forumskih sjednica uspostavljena je suradnja brojnih hrvatskih i poljskih regija iz koje je poteklo snažno prijateljstvo i suradnja Vukovarsko-srijemske županije i Velikopoljske regije.

– Pandemija koronavirusa nije zaustavila, već je samo odgodila suradnju naših dviju regija. Vukovarsko-srijemska županija snažno se razvija uz pomoć sredstava iz Europskih fondova, a na tom putu razvoja mnogo smo naučili od Velikopoljske regije. Zbog toga smo jedna od najuspješnijih hrvatskih županija u korištenju sredstava iz fondova Europske unije, baš kao što je to Velikopoljska regija, trenutno jedna od najrazvijenijih poljskih, ali i europskih regija. Naše dvije regije zajednički mogu postići i korak više jer naša županija želi zadržati isti smjer razvoja i nakon drugog kruga lokalnih izbora. Čeka nas suradnja u području razvoja željezničkog prometa, iskorištavanja potencijala geotermalnih izvora, poljoprivrede ali i drugih područja gdje su nam interesi usklađeni sa ciljevima programskog razdoblja Europske unije 2021.-2027 – napomenuo je župan Galić.

Maršal Velikopoljske regije Marek Wozniak je dometnuo:

– Hvala vam na ostvarenoj suradnji koja je bila iznimna te se nadam nastavku suradnje s novim županom Vukovarsko-srijemske županije koji će uskoro biti izabran. Područja za suradnju ima mnogo, uvjeren sam da ćemo ih zajedno otvoriti i unaprijediti. Želim vam puno uspjeha te se nadam skorom susretu!