VIHOR S LAPOVACA Sandro Mudri (AK Cibalia) istrčao normu za seniorsko PH u utrci na 100 metara

Osijek je bio domaćin međunarodnog atletskog mitinga na kojemu je nastupilo i osmero članova AK Cibalia. O rezultatski postignućima trener Josip Krpan:

– Sandro Mudri, vinkovački dečko s Lapovaca, istrčao je 100 metara za 11,36 sekundi, što je ujedno bilo dovoljno za seniorsku normu koja jamči nastup na Prvenstvu Hrvatske. Sandro je ulazni junior, što njegovu rezultatu daje posebnu vrijednost. Radi se o prirodnoj brzini, pred Sandrom, koji je tek ulazni junior, velika je karijera.

Krpan u nastavku:

– Posebno su se istaknule dvije naše članice iz mlade garde Petra Vukasović i Gabrijela Gili koje imaju 11, odnosno 12 godina i iskazuju zanimljiv potencijal. Ostalima koji su nastupili na osječkom natjecanju ovo je bila priprema za sljedeći vikend kada je na programu juniorsko Prvenstvo Hrvatske na kojem će naš klub predstavljati sedmero atletičara. Očekivanja? Idemo bez pritiska, peći zanat i osjetiti veliko natjecanje. Jedna medalja bilo bi vrhunsko ostvarenje – dodao je Krpan.

Inače, u Osijeku je na nastupila i Dragana Tomašević, reprezentativka Srbije i jedna od legendi bacanja diska na ovim prostorima, kojoj je ovo natjecanje bilo svrsishodno u kontekstu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo.

– Naši mladi bacači mogli su od nje učiti kako se priprema natjecanje i ono što je najbitnije, a to je kultura ponašanja vrhunskih sportaša. Želimo Dragani sve najbolje i mnogo sreće u nastavku sezone – zaključio je Krpan.