VIJESTI IZ VPK Dragun sveopći prvak regije 4 u tri discipline, Polešćuku sedam medalja i dvije A norme

U Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske regije 4 za mlađe kadete, kadete, mlađe juniore, juniore i opću kategoriju. Vinkovački plivački klub (VPK) je na sisačkom natjecanju nastupio s 24 natjecatelja, a klupska riznica uspjeha obogaćena je s 35 medalja!

Osobito disponiran u sisački bazen uskočio je mlađi junior Jurica Dragun koji je postao sveopći prvak regije 4 na 50, 100 i 200 metara prsno, u općoj kategoriji osvojio je 2. mjesto na 400 metara mješovito, a u drugi je bio i u općoj te mlađe juniorskoj kategoriji u kojoj je isplivao i B normu za Prvenstvo Hrvatske.

I kadet Marko Polešćuk bio je dojmljiv; osvojio je čak sedam odličja, od toga dva zlatna; na 100 (uz A kadetsku normu) i 200 metara slobodno, s tim da je A kadetsku normu isplivao i u utrci na 200 metara leđno u kojoj je bio drugi.

Uspješne su bile i klupske štafete, a najuspješnije među njima kadetska 4×100 mješovito (Gabriel Petričević, Kristijan Rohalj, Filip Japundžić i Marko Polešćuk) te kadetska na 4×100 slobodno u istom sastavu. Obje su osvojile naslon regionalnih kadetskih prvaka!

Inače, iz VPK-a pozivaju sve zainteresirane za bavljenje plivanjem da se jave klupskim trenerima, kontakt je dostupan na službenoj stranici kluba.