Vinkovačka Aurelia juniorski prvak Hrvatske u futsalu, Romeo Sušac najbolji igrač i strijelac završnog turnira!

Juniori Aurelije popeli su se na malonogometni krov Hrvatske! U dramatičnom finalnom ogledu završnog turnira osam najboljih momčadi Hrvatske – odigranom u Zagrebu, SD Sutinska vrela – vinkovački Žuti, a ponekad i Crni, su nakon boljeg raspucavanja dodatnih šesteraca bili uspješniji od zagrebačkog Dinama.

Osnovni dio finalnog ogleda završen je bez pobjednika, 2:2. Produžetke je Aureliji donio Julijano Bagarić dvije minute prije kraja (prethodno je Josip Horvat zabio za 1:0, a Matija Ačkar i Luka Bijelić su „okrenuli semafor” u Dinamovu korist). U produžecima je Romeo Sušac u dva navrata iz deseteraca donio Aureliji minimalnu prednost koju su istopili najprije Antonio Ćatić, potom i Luka Lovrek.

Uslijedio je rulet dodatnih šesteraca u kojem su vinkovački hakleri bili hladni kao špricer, redom su zabijali: Filip Josipović, Marko Pest-Mundvajl, Romeo Sušac i Marko Pajić. Značajan obol trijumfu donio je vratar Miron Kobašević obranivši dva šesterca. U konačnici, Aurelia – Dinamo 8:6!

Vinkovački heroji su: Miron Kobašević, Lovro Križanović, Josip Horvat, Karlo Sirovica, Sandro Sušac, Juliano Bagarić, Filip Josipović, Marko Pest-Mundvajl, Romeo Sušac, Karlo Radonić, Ivan Dragun, Rafael Turić, Ivan Ferbežar i Marko Pajić. Oni su pokorili Hrvatsku pod vodstvom trenera Kristiana Šoštara i njegova asistenta Ilije Šibenika, uz napomenu da su u pričuvi izvan zapisnika – za ne daj Bože! – spremno dežurali Marin Cvitković i Luka Buranji te da je kapetan i prvi vratar Fran Pedić vukao momčad do polufinala play-offa regije Istok u kojem je, protiv gradskog rivala Vinkovaca, doživio tešku ozljedu koljena. Iz pozadinskih redova, pak, ključne je logističke redove vukao predsjednik Mladen Crnaić!

Prvo ime zagrebačkog turnira bio je Romeo Sušac, najbolji igrač, ali i strijelac završnice; dvanaest pogodaka zabio je Aurelijin as pod brojem 11, od toga čak pet u današnjem polufinalu protiv splitskog AFC Universitasa (7:3) te još dva već spomenuta u finalu kontra Dinama!

Notirajmo za kraj i to da je 3. mjesto osvojila zagrebačka Uspinjača GIMKA koja je u utakmici za broncu porazila AFC Universitas rezultatom 3:2.