Vinkovačka oporba: Cibalia je i dalje talac nekompetentne uprave koju je postavio nesposobni vlasnik!

Gromoglasna šutnja koja odzvanja hodnicima gradske uprave na aktualnu temu „Cibalijino danas i sutra” može biti i znakovita; znaju li vladajući uopće što s vinkovačkim klubom, a ujedno i ponosom? Odgovor i dalje čekamo. No, reakciju oporbenjaka nismo morali dugo čekati.

Davor Raić, gradski vijećnik Domovinskog pokreta, još za vrijeme predizborne (gradonačelničke) kampanje nije se ustručavao govoriti o Cibaliji. Niti obećati sve „osim da će zabijati golove”; u roku dva mjeseca ozbiljnog ulagača, u roku od dvije godine povratak u Prvu HNL!

– Da sam dobio povjerenje sugrađana, Cibalia bi danas bila u rukama ozbiljnog investitora. I to domaćeg. Ponovit ću, ne trebaju nam strani ulagači i kapital sumnjivog porijekla. Pitam se usput kako je moguće da su i neki klubovi koji su u odnosu na Cibaliju nogometni liliputanci uspjeli pronaći strateške partnere i danas su stabilni prvoligaši, dok mi životarimo u 2. ligi?! – kaže dr. Raić napominjući kako je „Cibalia i dalje talac nekompetentne i neambiciozne uprave koju je postavio nezainteresirani i nesposobni vlasnik”.

– Nažalost, ova Cibalijina agonija kojoj smo svjedoci nastavit će se i dalje, do idućeg izbornog ciklusa – dodaje dr. Raić, uz poruku da će Domovinski pokret na ovu temu imati još štošta za reći na preksutrašnjoj sjednici Gradskoga vijeća na kojoj je 16. točka dnevnoga reda vezana uz vinkovački klub; Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o iznalaženju strateškog partnera u radu i financiranju HNK Cibalia Vinkovci.

Goran Kajkić (Živi zid) već se „naoružao do zuba” pripremajući se za srijedu i sjednicu Gradskoga vijeća. I on je posebno zainteresiran za ovu temu:

– Određeni interes za ulaganje u Cibaliju postoji, kako od stranih, tako i domaćih investitora. Međutim, očito jest kako je od općeg interesa za naš grad ipak jači interes rodbinske veze i kumstva. Cibalijom se loše upravlja već godinama, a odgovornost za to pada na teret bivšeg gradonačelnika Karlića i njegova nasljednika Bosančića koji nema hrabrosti prerezati pupčanu vrpcu sa svojom mrežom HDZ ortaka te javno obznaniti građanima Vinkovaca koliki je klupski dug i tko je za njega odgovoran. Upravo je „odgovornost” riječ koja ne krasi gradonačelnika Bosančića. On ne preuzima odgovornost ni za loše odrađene radove na dječjim igralištima i renoviranim mostovima, a kako bi onda preuzeo odgovornost za Cibaliju. Evo, ovo je već deveta godina otkako je u vodstvu grada, a nije pronašao niti ponudio nijedno rješenje za Cibaliju. Smatram da i neće.

Ima li Goran Kajkić rješenje?

– Osnovni preduvjet za Cibalijin korak naprijed i svjetliju budućnost jest micanje HDZ-ove politike i kumova što dalje od kluba. Cibaliju treba povjeriti odgovornim, nestranačkim ljudima, a takvih ima, budite sigurni. A kad takvi budu došli na vodeće pozicije u klubu, pregovori s potencijalnim ulagačima bit će transparentniji i izgledniji za realizaciju – zaključuje Kajkić.