Vinkovačka Šumarija „rasadnik” kadrova za župana!

FOTO: Facebook

Županijski odbor HDZ-a jučer je (napokon) odlučio tko će biti njihov kandidat za župana. Riječ je o Damiru Dekaniću, nesuđenom predsjedniku županijskog HDZ-a i nesuđenom saborskom zastupniku, a aktualnom šefu vinkovačke Šumarije. Dekanić je trenutno i načelnik Andrijaševaca gdje je kao volonter (ima pravo na naknadu) za tu općinu napravio više nego neki načelnici-profesionalci (ima pravo na bogovsku plaću) u drugim općinama.

Za sada, Dekaniću će protukandidati biti Tomislav Panenić te donedavni stranački drug i dugogodišnji bliski prijatelj Josip Dabro. Vrlo izgledno je kako će treći protukandidat biti i Nikola Kajkić koji prema nekim istraživanjima u ovom trenutku stoji itekako dobro u utrci za župana.

Ono što je zanimljivo jest i činjenica kako je na prošlim izborima kandidat SDP-a bio Zlatko Cegledi koji je također kadar iz vinkovačke Šumarije i koji, poput Dekanića vuče korijene s područja općine Andrijaševci. Ako ćemo gledati praznovjerno, ova podudarnost nikako ne ide na ruku Dekaniću jer Cegledi 2017. godine nije bio ni blizu drugog kruga, a kamoli pobjede.

Kad smo već kod SDP-a i kadrova vinkovačke Šumarije, svakako postoje (utemeljene) glasine kako će kandidat ove stranke za župana biti prvi vinkovački drug – Davor Benić. Premda ova ideja Beniću nije nimalo mila jer je svjestan kako će biti topovsko meso među masom desnih kandidata, kao najistaknutiji županijski SDP-ovac nakon izbacivanja Željka Sabe iz stranke, svakako će morati preuzeti odgovornost i ponijeti jednu od kandidatura – onu za gradonačelnika ili onu za župana.