Vinkovačka tornjakuša Betti s handlericom Susannom pokorila svijet!

Vinkovci su iznjedrili dva rimska cara, jednog ministra obrane i – jednu svjetsku prvakinju! Ženka tornjaka Betti, tj. punim imenom Betti Tor Panonicus, na Svjetskoj izložbi pasa u Brnu – gdje se okupilo 15-ak tisuća pasa svih mogućih pasmina – natjecala se u tzv. međurazredu gdje je prošla dalje kao prvoplasirana te je tako ušla u izbor za svjetsku prvakinju u kojem je također bila najbolja osvojivši titulu svjetske šampionke – World Winner 2021.

– Sretni smo i ponosni zbog ovog uspjeha, samo još jednog u nizu koji je Betti ostvarila u posljednje vrijeme. Primjerice, dva tjedna prije Brna u Austriji je na Vulcan Trophyju osvojila Best In Show 2, odnosno bila je drugi najljepši pas izložbe koja je jedna od najjačih na europskom tlu po pitanju planinskih i pastirskih pasa. Svi ovi rezultati ne bi bili mogući bez podrške suradnika Josipa Rohačeka, zaručnice Dore Lacković i obitelji – rekao je Dragan Cvitkušić, vlasnik 19-omjesečne Betti.

Značajan doprinos u Bettinim izvrsnim rezultatima dala je i Susanna Virtanen, Finkinja nastanjena u Karlovcu, inače Bettina handlerica, a Draganova mentorica u treningu pasa.