VINKOVAČKA TRILOGIJA – ORION Nika Markić dominantna i ove godine!

FOTO: Grad Vinkovci

Više od 200 natjecatelja istrčalo je danas prvu utrku Vinkovačke trilogije. U dužini od 5 kilometara, ulicama našega grada utrku Orion trčali su natjecatelji gotovo svih uzrasta, a među njima većinom profesionalni i poluprofesionalni trkači iz Vinkovaca, Slavonije i Hrvatske, ali oni iz zemalja u okruženju.

I upravo je u Bosnu i Hercegovinu otišao pobjednički pehar kojeg je osvojio Đorđe Ćerić iz Bosanskog Broda koji je 5 kilometara istrčao za 16 minuta i 59 sekundi. Filip Lovrić je bio sporiji za 41 sekundu, a Josip Mijaković 53 sekunde.

U konkurenciji žena, Nika Markić ponovno je na tronu s 22 minute i 57 sekundi koliko joj je trebalo za istrčati Orion, drugo vrijeme imala je Vedrana Jovanovac koja je bila sporija za 32 sekunde, dok je trećeplasirana Andrea Facko s vremenom 24 minute i jednom sekundom.

Fantastična je ovo promocija našeg grada koja je krenula od ideje nekolicine zaljubljenika u sport i zdrav život okupljenih u Vinkovci HALF marathon, a cijela ideja polako izrasta u odličnu priču koja se nastavlja već za dvadesetak dana kada dolazi Orient Express – utrka na deset kilometara.