Vinkovačka tvrtka Dilj izgradila solarnu elektranu snage 990kW!

IZVOR: Solaris Pons

Nakon što je prošle godine vinkovački Dilj izgradio fotonaponsku elektranu snage 1,1MW na krovu proizvodne hale vinkovačkog pogona ‘Slavonka’, ova tvrtka upsješno je realizirala još jedan projekt obnovljivih izvora energije. Naime, kako su izvijestili iz tvrtke Solaris Pons, koja je bila izvođač radova, Dilj je u Našicama izgradio sunčanu elektranu snage 990 kW, a koja je namijenjena za vlastite potrebe. Naravno, viškovi proizvedene energije bit će predani u distribucijsku mrežu.

Ovo je jubilarna 1.000 sunčana elektrana koju je u rad pustila tvrtka Solaris Pons, osnovana 2013. godine. Djelatnosti Solaris Pons grupacije su: projektiranje, financiranje, gradnja i održavanje tehnologija obnovljivih izvora energije po sistemu ključ u ruke. Dosadašnji klijenti bili su im opće bolnice, zdravstveni centri, škole, vrtići, proizvodni objekti, industrijske dvorane, trgovački centri, fizičke osobe i mnogi drugi diljem Republike Hrvatske.

Fokus im je na solarnim projektima, baterijskim sustavima za skladištenje energije i mreže punionica za električna vozila. Puštanjem u rad 1000.-te elektrane ukupna instalirana snaga sunčanih elektrana je impresivnih 47 MW.