Vinkovačka vaterpolska Divlja liga na Banji zbog lošeg vremena odgođena za subotu, 4. rujna

Nema samo Dubrovnik svoju vaterpolsku Divlju ligu. Imaju je i Vinkovci! Ove godine bit će održano njezino već 19. izdanje. Doduše, došlo je do male promjene plana, pa ovaj turnir neće biti upriličen ove subote, 28. kolovoza, nego će biti pomaknut za točno tjedan dana, do prve rujanske subote, 4. rujna.

– Ako se vremenske prilike u međuvremenu poprave, naravno. Jer, ova aktualne nisu naklonjene održavanju ovakvog događaja, nema smisla da se smrzavamo i drhturimo – kaže Ivo Jurić, jedan od organizatora ovog tradicionalnog natjecanja koje je početkom (n)ovog milenija zaživjelo na danas uspokojenoj Barutani na kojoj iz bazena rastu breze…

– Nismo mogli dopustiti da ova tradicija zamre. Vrijedi se potruditi oko organizacije, jer Divlja liga je fantastičan događaj kojim praktički obilježavamo završetak kupališne sezone na Banji – dodaje Jurić kojemu oko organizacije ovogodišnje Divlje lige svesrdno pomažu Josipa Kalinić-Gugić, Bato Marić i Luka Dumančić.

– Naravno, sve to pod nadzorom našeg Ivana Marića, poznatijeg kao Prćija – dodaje Jurić, kontakt osoba (095-923-15-40) za sve informacije vezane uz 19. Divlju ligu za koju se prijave zaprimaju na šanku ugostiteljskog objekta na Banji.

Kotizacija po igraču iznosi 20 kuna, uz bitnu završnu napomenu:

– Može se prijaviti i oni koji nemaju ekipu, pa ćemo takve razvrstati u već formirane timove. Igra se 4×5 minuta, a finale 4×7 minuta, pet igrača i golman, osigurali smo i nepristranog suca, arbitrirat će bivši plivač i vaterpolist Saša Kasta. Inače, na prošloj Divljoj ligi imali smo preko 100 uplata, plaćali su i oni koji nisu igrali, ali su nam se kasnije priključili na druženju uz roštilj – zaključuje Jurić, inače član Somova s Banje, pobjednika prošlogodišnje Divlje lige.