Vinkovačke gimnastičarke treće na 1. kolu Kupa Hrvatske u D programu

Slavonski Brod bio je domaćin 1. kola Kupa Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici, D program. Na natjecanju su nastupile 33 gimnastičarke (kadetkinje, juniorke, seniorke) iz četiri kluba, među njima i članice vinkovačkog Hrvatskog sokola.

– U kategoriji juniorki Ena Ivanšić, Miljana Dobrić, Anđela Dobrić, Paula Kovačević i Vanessa Matanović osvojile su 3. mjesto, izgubivši srebro za samo 0,40 bodova. U pojedinačnoj konkurenciji odlične su bile Anđela Dobrić na četvrtom i Vanessa Matanović na petom mjestu u konkurenciji 17 juniorki. Seniorka Lea Ivanšić, pak, na svom prvom natjecanju bila je deveta u konkurenciji 11 gimnastičarki – izvijestila je Vukosava Lozanović, jedna od dvije klupske trenerice koje su na ovom natjecanju vodile vinkovačke gimnastičarke.

Drugi dio trenerskog tandema bila je Dunja Perica koja u osvrtu na natjecanju kaže:

– Pandemija koronavirusa ostavila je, nažalost, traga i na našem sportu. Djevojke nisu imale dovoljno vremena, a niti mjesto gdje bi se pripremale i trenirale, pa su rezultati i više nego zadovoljavajući, imajući u vidu sve objektivne okolnosti. Nadamo se normalnijim vremenima.