Vinkovačke rode u Osijeku do pet naslova državnih prvaka

Ju jitsu klub Tatami Osijek u suradnji s Hrvatskim ju jitsu savezom organizirao je državno natjecanje za mlađe uzraste na kojem je sudjelovalo 220 natjecatelj(ic)a, ujedno i Osijek jiu jitsu Open za seniorske uzraste na kojem je nastupilo 60-ak jitsera. Ju jitsu klub Vinkovačke rode na državnom prvenstvu nastupio je s 12 natjecatelja, a na Openu s devet. Rezultati?

– Imamo pet državnih prvaka, zlatne medalje osvojili su Stjepan Neubauer, Zvonimir Vid Lasić, Toni Vuković, Domagoj Begonja i Erika Celik – zadovoljno je informirao trener Vinkovačkih roda Miro Erkapić.

Zadovoljstvo je tim veće uzme li se u obzir da je Mihael Hudoletnjak izborio srebro, a Magdalena Bliml i Nika Dolić bronce, te da je seniorska momčad na Openu osvojila ekipno 3. mjesto (Toni Vuković bio je zlatni, Šima Kolarević i Goran Tadić srebrni, a Matija Kupčinovac i Matko Grigić brončani).

– Iskrene čestitke svim medaljašima, ali i ostalim natjecateljima koji su kročili na borilište. To su: Marko Kovačević, Ivan Gajčević, Matej Gajčević, Leon Dolić, Luka Zovko, Vanja Mandek i Mislav Grubanović. Zasluge za sjajne rezultate pripadaju i ostatku stručnog stožera Domagoju Maslać, Hrvoju Boškoviću, Borisu Kratofilu i Dejanu Lovriću te roditeljima naših natjecatelja koji su nas bodrili na natjecanju – dodao je Erkapić.

A mi dodajemo kako su Stjepan Neubauer, Zvonimir Vid Lasić i Erika Celik sjajnim osječkim nastupom osigurali nastup za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu koje će od 1. do 3. travnja biti održano u Grčkoj, točnije u Hraklionu na Kreti.