Vinkovački bajkeri na karavani „Vinkovci – Škrabrnja u srcu”

FOTO: db

„Vinkovci – Škabrnja u srcu”, naziv je motorističke karavane na koju su se ovoga jutra otisnuli članovi MK Vinkovci, njih 20-ak. Vođa i organizator ekspedicije Andrija Stojanović – Cico, netom prije no što će on i prijatelji zajahati svoje oktanske nemani i zaputiti se prema Dalmaciji, u novinarski diktafon je izreferirao:

– Osamnaestorica nas kreće iz Vinkovaca, uz dvije napomene; među nama su i dvojica članova MK Golubica iz Vukovara, a putem će nam se, točnije u Slavonskom Brodu, pridružiti još desetak prijatelja.

Prošle godine, također početkom srpnja, članovi MK Vinkovci organizirali su premijernu karavanu „Vinkovci – Škrabrnja u srcu”.

– Do ideje za organizacijom karavane došlo je u spontanom razgovoru nas trojice-četvorice članova kluba. Prošle godine smo se prema Škarbrnji zaputili nas sedmorica, evo ove godine broj sudionika višestruko je veći. Čvrsto vjerujem kako će ova priča pustiti duboke korijene i prerasti u tradiciju – naglasio je Stojanović.

Zašto baš Škabrnja? 

– Zato jer je Škrabrnja mjesto velikog stradanja hrvatskog naroda. A osim toga u pitanju je i lijepa motoristička tura. No, u prvom planu je ipak odavanje počasti žrtvi Škrabrnje u Domovinskom ratu.

Plan puta?

– Danas u popodnevnim satima stižemo u Benkovac, ondje će nas i ove godine dočekati i počastiti članovi Udruge invalida i osoba s teškoćama u razvoju Zajedno Benkovac. Noćit ćemo u Benkovcu, a u subotu u podne predviđen je polazak za Škrabnju gdje ćemo odati počast žrtvi Škabrnje, a potom će nas primiti i ugostiti načelnik Općine Škrabrnja Ivan Škara. Prema Vinkovcima krećemo u nedjelju nakon jutarnje kavice, u 10 sati – zaključio je Stojanović koji je potom pogonski agregat stavio u radni režim i na čelu kolone poveo prijatelje na trodnevnu avanturu.

Sretno na svakom kilometru!