Vinkovački Brazilac meta lopova: Molim vas, vratite mi dokumente, to mi je veliki problem…

Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je o tome da su njezini policijski službenici zaprimili kaznenu prijavu 25-godišnjaka u kojoj je naveo da mu je iz osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, koje je bilo parkirano i nezaključano u Jarmini, otuđen novčanik s dokumentima i novcima. Policija provodi izvide kako bi pronašli počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava zbog krađe.

Ispostavilo se kako je oštećenik brazilski državljanin Jonathan Willian Caciquinho Ricaldoni Ferreira koji je prije nešto više od četiri godine rodni Belo Horizonte u potrazi za boljim životom zamijenio Vinkovcima, gdje živi. A radi u Jarmini.

– Nije bilo mnogo novca u novčaniku, nekih 26-27 eura. Preživjet ću i bez toga. Ali, puno veći problem su mi dokumenti; osobna iskaznica, bankovna kartica, zdravstveno osiguranje… Trebat će mi dosta novaca i vremena da to opet “izvadim”, pa molim onoga tko je zabunom uzeo moj novčanik da mi ga nekako dostavi. Novcem neka se počasti – na vrlo dobrom hrvatskom jeziku ispričao nam je Jonathan, poznat i kao nogometaš nekoliko klubova diljem Vukovarsko-srijemske županije (Borinci Jarmina, Zrinski Bošnjaci, Tomislav Cerna, Županja 77, Bedem).

– Na policiji su mi rekli da se opet javim u ponedjeljak, pa ako se dokumenti ne pronađu da krenem u postupak ishođenja novih. Zaista bi mi bila učinjena velika usluga ako bi mi dokumenti bili vraćeni – dodao je simpatični 25-godišnji Brazilac, od nagodinu i vinkovački zet, pojašnjavajući kako mu brava na vratima od automobila nije u funkciji pa je stoga vozilo ostalo nezaključano. 

– Nikad mi se ništa loše nije dogodilo u ove četiri godine u Vinkovcima i Hrvatskoj, mojoj drugoj domovini. Ovo je zemlja dobrih ljudi, ovaj incident neće pokvariti moju sliku o Hrvatima s kojima uostalom kanim zauvijek živjeti – poručio je Jonathan. 

Njemu, ali i ostalima još jedno upozorenje; vrijedne stvari ostavljene bez nadzora vrlo lako postaju plijen kradljivcima! Stoga se treba držati sljedećih preporuka:  

  • zaključajte vozilo kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva;
  • parkirajte u garaže ili slične zatvorene prostore ukoliko postoji ta mogućnost;
  • zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora ili na drugim dostupnim mjestima;
  • u slučaju nestanka vozila ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja, odmah obavijestite policiju na broj 192;
  • svakako popravite bravicu na vratima vozila.