Vinkovački filatelisti Mario Matišić i Tunjo Džijan uspješni u Beogradu i Tarvisiju

IZVOR: HFD Vinkovci

Mario Matišić i Tunjo Džijan, članovi Hrvatskog filatelističkog društva Vinkovci, sudjelovali su ove jeseni na međunarodnim filatelističkim izložbama „Alpe-Adria“ i „Balkanfila“ na kojima su ostvarili zapažene rezultate. Na 26. međunarodnoj filatelističkoj izložbi „Alpe-Adria“, koja je održana od 20. do 24. rujna u gradu Tarvisio (Italija), Matišić je za izložak „Sove – gospodari noći“ u klasi tematske filatelije osvojio srebrnu medalju.

U Beogradu je, pak, od 12. do 14. listopada održana 19. međunarodna izložba „Balkanfila“, na kojoj je u 11 natjecateljskih klasa predstavljeno više od 150 izložaka iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Turske i Srbije. U velikoj konkurenciji filatelista sudjelovala su oba spomenuta člana HFD Vinkovci, svaki s po dva tematska izloška.

Za izloške na temu „Zimske olimpijske igre Sarajevo 1984“ i „Od Londona do Londona 1948.-2012.“ Džijan osvojio je po jednu srebrnu i brončanu medalju, dok je Matišić za izloške na temu „Rogovi – nošeni s ponosom“ i „Čudesni svijet kukaca“ osvojio dvije srebrne medalje. Kroz sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima vinkovački filatelisti svojim marljivim radom nastavljaju uspješno promicati rad filatelističkog društva, kao i kulturne vrijednosti grada Vinkovaca.