Vinkovački gimnazijalci najbolji košarkaši (u) VSŽ, idu na državno u Poreč!

Košarkaška momčad Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci

U dvorani vinkovačke Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca održano je danas županijsko srednjoškolsko natjecanje u košarci čiju je organizaciju potpisao Savez školskih sportskih društava Vukovarsko-srijemske županije.

Najbolje košarkaše u konkurenciji pet srednjih škola s područja VSŽ, ispostavilo se u konačnici, ima vinkovačka Gimnazija Matije Antuna Reljkovića koja je u finalnom ogledu svladala Tehničku školu Vukovar rezultatom 39:32.

Pobjednička ekipa nastupila je u sastavu: Rene Ramljak, Dominik Lučić, Jakov Vujeva, Dino Veršić, Fran Čopčić, Dominik Šobačić, Andro Jurić, Roko Šabić, Kristijan Senčić i Petar Vujeva. Prema zasluženoj tituli momčad je s klupe sjajno usmjeravao prof. Matej Buhač.

Ovom pobjedom vinkovački gimnazijalci stekli su pravo sudjelovanja na državnoj završnici kojoj će ove godine, pretpostavka je tijekom travnja, domaćin biti Poreč.

Treće mjesto zauzela je Gimnazija Vukovar, četvrta je bila Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, a pozicija broj 5 pripala je domaćinu, Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca Vinkovci.