Vinkovački gradski oci i matere svršili s mandatom, a sutra će i oni u županiji

FOTO: arhiva

Vinkovačko Gradsko vijeće održalo je danas svoju posljednju sjednicu u ovom mandatu. Ovu konstataciju može promijeniti samo neka izvanredna situacija poput, primjerice – pada nam na pamet – prodaja Cibalije. Iskustvo nas uči kako ništa od toga, pa svi zajedno možemo zaključiti kako je ovaj saziv Gradskog vijeća odradio svoje.

Na kraju sjednice predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić zahvalio je svim vijećnicima na vlastitom doprinosu te im svima(?!) poželio sreću na izborima.  Posve je jasno, pa i logično, kako 16. svibnja neće biti sreće za sve. Ne postoji mjesto gdje se ona kupuje…  K tome, u sljedećem mandatu Gradsko će vijeće sačinjavati 21 član, umjesto dosadašnjih 25. Četvero će, dakle, sigurno izvisiti, postati tehnološki višak. A prema (ne)radu pojedinaca ta brojka slobodno može ići u dvoznamenkastu sferu…

Posljednja sjednica ništa revolucionarno nije donijela. Većinom glasova usvojen je rebalans proračuna, a svakako je najzanimljivije 1,5 milijuna kuna osiguranih za izgradnju terena s umjetnom travom na gradskom stadionskom kompleksu. Hoće li to biti dovoljno? Pokazat će postupak javne nabave.

Ravnateljice Dječjeg vrtića Vinkovci te Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci predstavile su besprijekorna izvješća o radu i financijskom poslovanju, a jedinu trzavicu na vijeću izazvala je rasprava oko prijedloga Poslovnika Gradskog vijeća Grada Vinkovaca. Smiješno, ali eto, vijećnici su raspravljali o tome, ne kako će oni raditi, već kako će u Gradskom vijeću raditi oni koji će ih naslijediti za dva mjeseca!?

U svakom slučaju i ovaj sjednica iznjedrila je još jednu poraznu činjenicu, a to je kako vijećnici nisu zainteresirani za Gradsko vijeće. Po ustaljenoj praksi, iz redova većine nitko se nije javio za riječ, osim onih koji su to morali po funkciji u tijelima Gradskog vijeća. S druge strane, još je poraznija oporba čijih je vijećnika u jednom trenutku sjednici nazočilo samo troje. Jedan SDP-ovac, jedan bivši MOST-ovac te jedan HSS-ovac. Dr. Mirna Krajina – Andričević pojavila se pri kraju sjednice, kolegica po zanimanju dr. Marija Bekavac ni tada, kao ni već pomalo ustaljeno Damir Rimac, Marinko Lukenda, Damir Jakšić… Ali, eto… To smo izabrali.