Vinkovački imam Delić pred fotoobjektivom: Ne, ne mijenjam profesiju! Jednom hodža, uvijek hodža…

Mirzu Delića (36) znamo kao glavnog imama u Vinkovcima, zatim kao velikog navijača Cibalije, a odnedavno i kao promotora svečanih odijela. Međutim, imam oštro odbacuje našu opasku da je postao – maneken.

– Pretenciozno je mene nazvati manekenom, pa čak i modelom. Cjelokupna priča se izrodila iz čiste zafrkancije. Naime, u prijateljskoj šetnji s društvom jedna prijateljica je profesionalnim fotoaparatom željela za povijest zabilježiti naše druženje. Iz toga je sve krenulo…

Ispalo je zanimljivo. Reakcije su bile vrlo pozitivne i priča se zakotrljala do te mjere da je imam Delić, ‘ajmo tako reći, zaintrigrao svojim gardom pred objektivom…

– Ubrzo je uslijedio dogovor da se „pronosa” odijelo jedne konfekcijske tvrtke i tada se priča zakuhava. Nedavno smo u Brčkom jedna profesionalna fotografkinja, nemojte me pitati za detalje, i ja načinili foto-session koji sam objavio na društvenim mrežama. Nakon čega se interes još više povećao. Ponajprije o tome jesam li to promijenio profesiju.

A odgovor je…?

– Nisam. I nikad neću. Kod nas vrijedi poslovica: „Jednom hodža, uvijek hodža!”. Ostajem uz svoje vjernike, redovito obavljam svoje dušebrižničke obveze. Ovo je samo jedan mali izlet u nepoznato i zanimljivo te se nadam da neće dugo trajati – zaključuje glavni vinkovački imam Mirza Delić.

A njegov izlet „u nepoznato i zanimljivo” možete pogledati u galeriji ispod teksta.