Vinkovački lađari jubilarni deseti put na glasovitom Maratonu lađa

Vinkovački lađari ove će se godine jubilarni deseti put naći na startu glasovitog Maratona lađa koji će u svom 24. izdanju okupiti rekordan broj ekipa; 36 muških i 18 ženskih! Tjedan lađe na Neretvi započeo je jučerašnjim opuzenskim utrkama za startne pozicije na subotnjem Maratonu lađa koji će Vinkovački lađari otvoriti iz donjeg dijela karavane, ali – ne na samom začelju.

– Ostvarili smo 33. rezultat, iza nas su još tri posade. Sprintersku 200-metarsku utrku odveslali smo za 3 minute i 37 sekundi, što je za nas solidan rezultat, a bio bi i bolji da nismo imali određenih tehničkih poteškoća. No, ponavljam po tko zna koji put; nastup na Maratonu lađa za nas je velika čast, rezultat nam ovdje nije presudan, ali je važno da i na jugu Hrvatske promoviramo naš grad i našu županiju – rekao je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge Vinkovački lađari kojoj će za deseti nastup na Maratonu lađa u kontinuitetu organizator ove glasovite manifestacije u subotu uručiti prestižno priznanje Zlatni štit kneza Domagoja.

– Jedini rezultatski imperativ nam je uspješno završiti 22-kilometarsku utrku. Možemo mi to. I hoćemo – dodao je Sertić.

Posadu Vinkovačkih lađara na 24. Maratonu lađa sačinjavat će: Marko Maršić, Dino Peraica, Petar Marić, Marko Kovačević, Domagoj Horvat, Marin Miličević, Daniel Gaunt, Ivan Krstičević, Filip Marić, Hrvoje Popović, Antonio Šitum, Stipe Dragobratović, Nedo Babić, Nikola Jeramaz i Teo Sabo. Kormilar će biti Bruno Sertić, a bubnjar Mario Svalina.