Vinkovački lađari na Kupu Borovik zadnji, ali ne i nezadovoljni; predsjednik Sertić: Rastemo, napredujemo…

Živi, zdravi i suhi vratili su se članovi Udruge Vinkovački lađari s Borovika, jezera u okolici Đakova, na kojemu je održan 10-kilometarski maraton lađa na kojem je sudjelovalo devet hrvatskih te jedna posada iz Srbije, točnije iz Sombora. Vinkovčani su na Kupu Borovik – čiju je organizaciju autorski potpisao Vaterpolski klub Đakovo u suradnji s TZ Đakovo – zauzeli posljednje mjesto, ali ni ta činjenica nije im mogla dan pokvarit’…

– Ne možemo biti nezadovoljni samim tim što smo u odnosu na nedavni nastup na Jarunu popravili vrijeme za punih 12 minuta. Rastemo, napredujemo… – rekao je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge Vinkovački lađari čiju su posadu na Boroviku sačinjavali: Dino Peraica, Dino Magić, David Rozić, Matej Gajčević, Marin Miličević, Petar Marić, Filip Marić, Ante Blažević, Domagoj Šego, Jan Rakijašić, Domagoj Horvat, Ante Marković te kormilar Bruno Sertić.

– Ne, nismo demotivirani začeljem, dapače… Konkurencija je bila izuzetno snažna, a nama su takva iskustva dragocjena za neke buduće rezultate – dometnuo je predsjednik Sertić.

Prvo mjesto, notirajmo i to, osvojila je posada Zagreba, druga je bila Stablina, treća Gospa Karmelska – Krvavac, itd.

– Sljedeći nastup imamo 2. srpnja u 40-kilometarskom spustu Dunavom od Batine do Aljmaša – zaključio je Stjepan Sertić.