Vinkovački lađari na zagrebačkom Jarunu promovirali Vinkovce i VSŽ

Povodom Dana Grada Zagreba na Jarunu je održan tradicionalni 6. maraton lađa koji je organizirala Udruga lađara Sveti Ilija iz Metkovića u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zageba.

Na maratonu je nastupilo devet ekipa iz cijele Hrvatske, među njima bili su i članovi Udruge Vinkovački lađari. Utrku na 10 kilometara najbrže je odveslala posada Stabline iz okolice Ploča, drugo mjesto pripalo je sastavu Zagreb I, a treći je bio Sisak. Vinkovački lađari u konačnom poretku zauzeli su posljednje, 9. mjesto, ali kući se ne vraćaju razočarani:

– Sezona je tek počela, nalazimo se na početku trenažnog procesa i u ovom trenutku nismo bili spremni za bolji rezultat, osobito stoga što je konkurencija bila izuzetno kvalitetna. No, uspjeli smo u onome što neumorno činimo već punih deset godina, promovirali smo naše Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju, pa već i stoga naš nastup na jarunskom natjecanju nije bio neuspješan – rekao je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge Vinkovački lađari čiji će članovi sljedeći nastup imati 19. lipnja na jezeru Borovik u okolici Đakova kada je na programu tamošnji maraton lađa.