Vinkovački lađari subotnjim jarunskim maratonom otvaraju bogatu sezonu

cof

U subotu, 29. svibnja, povodom Dana Grada Zagreba na Jarunu će biti održan tradicionalni 6. maraton lađa koji organizira Udruga lađara Sveti Ilija iz Metkovića u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zageba. Na maratonu će i ove godine, kao i pretprošle (prošle godine natjecanje nije održano zbog pandemije koronavirusa), sudjelovati članovi Udruge Vinkovački lađari.

– Ove godine Vinkovački lađari slave 10. godišnjicu opstojnosti. Godina pred nama bit će, nadamo se, puna uzbudljivih natjecanja, a jarunski maraton lađa prvo je u nizu. Na Jarunu ćemo se natjecati u konkurenciji 20 ekipa i potpuno neopterećeni rezultatom. Glavni cilj nam je promocija naših Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, kao i na svim dosadašnjim, ali i budućim natjecanjima. Zagrebačku ekspediciju sačinjavat će 16 članova udruge, dvanaestorica će veslati, a četvorica dežurati u pričuvi – izvijestio je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge Vinkovački lađari čiji je rokovnik prepun ovogodišnjih planiranih obveza.

Sredinom lipnja je predviđen nastup na maratonu lađa koji će biti održan na jezeru Borovik u okolici Đakova, a 18. srpnja, povodom Dana Grada Vinkovaca, započinje srpanjska trilogija maratona na Bosutu.

– U okviru Dana Grada Vinkovaca, našem gradu na dar, osim tradicionalnog maratona lađa ove godine organizirat ćemo i natjecanje lađarica te natjecanje osoba s invaliditetom. Nadamo se kako su epidemiološke nevolje iza nas i da nam ove godine neće remetiti plan i program rada u kojem posebnu kotu zauzima Maraton lađa Metković – Ploče, kao i serija aktivnosti u okviru Vinkovačkih jeseni tijekom kojih ćemo napraviti istinski spektakl, kako na Bosutu, tako i na vinkovačkoj pješačkoj zoni na kojoj ćemo proslaviti naš jubilarni 10. rođendan – dodao je Sertić uz napomenu da je u tijeku izrada prigodne monografije povodom ovog jubileja.

Sertić u zaključku:

– Sve ove aktivnosti ne bismo mogli realizirati bez podrške Grada Vinkovaca i VSŽ kojima ovom prigodom zahvaljujem na potpori. Nadam se da smo našim angažmanom opravdali uložena sredstva, a činit ćemo to i ubuduće.