Vinkovački policajac „pao” s kokainom, uhvatile ga kolege „po znački”!

Portal Vinkulja.hr došao je do saznanja da je na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentiran incident posjedovanja i konzumacije kokaina od strane policijskog službenika, odnosno zaposlenika PU vukovarsko-srijemske, koji je u vrijeme inkriminiranog događaja bio izvan službe.

Na tu temu PU vukovarsko-srijemskoj odaslali smo upit na okolnosti tog događaja koji se zbio u nedjelju, 16. srpnja, u 3 sata na parkirališnom prostoru Ulice Hansa Dietricha Genschera u Vinkovcima. Evo što o tome kažu u odgovoru na naš upit iz PU vukovarsko-srijemske:

Poštovani,

o evidentiranim slučajevima nedozvoljenog posjedovanja droge Policijska uprava vukovarsko-srijemska prethodno je izvijestila javnost na poveznici Ulična redukcija zlouporabe opojnih droga.

Tijekom poduzetih radnji u sklopu kriminalističkog istraživanja nad 33-godišnjakom, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela iz članka 190. Kaznenog zakona (Neovlaštena proizvodnja i promet drogama), već prekršaja opisanog u članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, stoga je podnesena prekršajna prijava nadležnom sudu.

Protiv drugih osoba u konkretnom slučaju nisu utvrđeni elementi kaznenog djela niti prekršaja. Dotični policijski službenik PU vukovarsko-srijemske udaljen je iz službe te je podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.