Vinkovački pučkoškolci i gradonačelnik Bosančić okitili jelku! Čekamo još snijeg, no kako stvari stoje…

Ukrašavanjem grada i velike božićne jelke u njegovu središtu koju je ove godine Vinkovcima, tj. sugrađanima donirala gospođa Sarafina Kozinajoš jedan korak smo bliže onim najljepšim i najiščekivanijim danima u godini. Za ukrašavanje jelke zaslužni su učenici Osnovne škole Bartola Kašića koji su sami izradili ukrase i uljepšali nam nadolazeće blagdane.

– Dječji smijeh i veselje najvrijednije je što imamo, sigurni smo kako će se upravo naši najmlađi najviše veseliti svemu onome što pripremamo i kako će biti oduševljeni Bajkom na Bosutu – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić koji se pridružio vinkovačkim osnovnoškolcima u kićenju božićne jelke.

Božićnim motivima ukrašen je i kompletan središnji vinkovački gradski park. Za potpuni ugođaj nedostaje samo još snijeg. Prve snježne pahulje, ako je vjerovati dostupnim sinoptičkim materijalima, na grad bi mogle sramežljivo pasti u sredinom prve prosinačke dekade. Ali, ništa značajno.

Bijeli Božić? Prije ne, nego da, kažu bolje upućeni. Isti oni koji tvrde kako će neposredno uoči Božića vrijeme u nas biti hladno i suho, a onda nam s Atlantika stiže tzv. božićna ciklona koja eliminira mogućnost snježnih oborina. Štoviše, u unutrašnjosti Hrvatske predviđa se južina, s temperaturom zraka od 10-ak stupnjeva u pozitivi. No, tko zna… Možda i dogodi se čudo?