Vinkovački radni sastanak čelništva Hrvatskog taekwondo saveza sa slavonskim klubovima

U velikoj vijećnici Grada Vinkovaca upriličen je radni sastanak izaslanstva Hrvatskog taekwondo saveza s predstavnicima klubova iz četiriju županija; Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije. Izaslanstvo Hrvatskog taekwondo saveza predvodio je njegov predsjednik Anto Nobilo:

– Obilazimo sve hrvatske regije i snimamo situaciju u svakom klubu. Koronavirus je cijelom sportu nanio veliku štetu, nažalost ni taekwondo nije izuzetak, iako smo unatoč nemalim problemima uspjeli plasirati čak četiri olimpijca u Tokio na nadolazeće Olimpijske igre, što je najveći broj koji je hrvatski taekwondo ikad dao za ovo natjecanje. Međutim, baza je ipak ruinirana, a na bazi sve počiva. Stoga smo danas ovdje, kako bismo spoznali stvarno stanje na terenu, planove svakog pojedinog kluba za oporavak te iznašli način na koji im HTS kao krovna organizacija, ali i lokalna zajednica mogu pomoći u oporavku – rekao je Nobilo.

U Vinkovcima djeluje TK Sajnami, jedan od najuspješnijih taekwondo kolektiva istočno od Zagreba. Sajmanovci su iza sebe ostavili teško razdoblje u kojem su aktivnosti bile značajno ograničene.

– Imali smo zabranu rada koju smo morali poštivati. Nekoliko mjeseci tijekom kojih su to dopuštali vremenski uvjeti trenirali smo na otvorenom, no taekwondo je ipak dvoranski sport, pa se te naše aktivnosti mogu nazvati i improvizacijom. Unatoč tome, uspjeli smo zadržati kontinuitet izlaska na natjecanja, jedini smo slavonski klub koji je nastupio na svih pet državnih prvenstava u svim uzrastima. Uspjeli smo pritom osvojiti i dvije medalje. Zahvaljujem Gradu Vinkovcima i Zajednici sportskih udruga Grada Vinkovaca na potpori bez koje ne bismo mogli sudjelovati na nacionalnim smotrama od kojih su tri održane u Zagrebu, a dvije u Zadru – nije propustila naglasiti Jasmina Lucić, trenerica TK Sajnami.

Sastanku je nazočio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kojemu su na spomen TK Sajnami ispadali bomboni iz usta:

– Sajnami je jedan od najuspješnijih i najorganiziranijih sportskih kolektiva našega grada koji tom uzornom klubu nastoji pomoći, omogućiti što bolje uvjete. Čuli smo danas štošta o problemima koji muče taekwondo zajednicu, vjerujem da su oni rješivi uz trud i razumijevanje svih relevantnih čimbenika. I dalje smo na raspolaganju TK Sajnami čije su boje branili i brane hrvatski reprezentativci, a još je važnije naglasiti da je to klub koji je odgojio generacije mladih ljudi.