Vinkovački rukometaši u subotu opet moraju u Metković i mole financijsku pomoć! IBAN je…

Utakmica 3. kola B skupine Paket24 Premijer lige Metković Mehanika – Bjelin-Spačva, prekinuta zbog prokišnjavanja dvorane u Metkoviću, odlukom HRS-a bit će ponovno odigrana u subotu, 4. studenog 2023. godine. S tim u svezi RK Bjelin-Spačva oglasio se nesvakidašnjim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:
 
“Utakmica je prekinuta zbog prokišnjavanja dvorane, tj. loše organizacije iste. Za takve propuste u organizaciji jasni su i nedvosmisleni propisi, odnosno propozicije, u kojima stoji da se utakmica registrira 10:0 za protivnika, on osvaja 2 boda, a klub organizator kažnjava se oduzimanjem boda i novčanom kaznom. No, ovaj put odluka je da se utakmica ponovi i odigra na istom mjestu te da svaki klub snosi svoje troškove.
 
Dojma smo da se ovdje pogodovalo RK Metković Mehanika i to u nevjerojatnoj mjeri. Smatramo da je ovo skandalozno i da se čini veliki presedan za ubuduće. Ono što ljuti jest činjenica da u Metkoviću, a i šire, svi znaju za problem dvorane te da se nije poduzelo ništa vezano da se utakmica odigra u drugoj dvorani ili sve ono što propozicije dopuštaju.
 
Za odlazak na redovni susret u Metković RK Bjelin-Spačva Vinkovci je poduzela više od svojih mogućnosti da bi otputovala dan ranije te da bi bili u što ravnopravnijem položaju za susret. Išli smo tamo pobijediti i ići ćemo opet s punim žarom i ovaj put. Ni u kojem slučaju nam nije cilj dobivati utakmice za “zelenim stolom”, ali po ovom principu opet može pasti kiša i što onda!? Da dođemo kad bude vedro?
 
Najmanje korektno bi bilo da je RK Metković Mehanika ponudio preuzimanje troškova nove utakmice, što bismo u sportskom duhu prihvatili, pa neka pobjedi bolji. Međutim, jasno je da su propozicije jednake za sve, samo što su neki jednakiji od drugih. Ovakvom odlukom naš klub je osim sportskog aspekta stavljen u neravnopravan položaj i financijski je oštećen te u ovom trenutku nema mogućnosti za put. Nadamo se da će netko prepoznati situaciju i pomoći nam da prebrodimo troškove izazvane, ne našom krivnjom.
 
MOLIMO SVE KOJI NAM MOGU POMOĆI ZA ODLAZAK U METKOVIĆ NEKA TO UČINE NA RAČUN IBAN: HR1023600001102736445
 
UNAPRIJED ZAHVALNI!!!