Vinkovački SDP žestoko o izboru ravnatelja Kulturnog centra; ni gospodarski prijedlozi im nisu strani!

Nakon određenog izbivanja sa sjednica Gradskog vijeća Damir Rimac danas je opet bio u “svom elementu”, FOTO: db

Nakon što su se na današnjoj sjednici vinkovačkog Gradskog vijeća žestoko obrušili na izbor Darka Domaćinovića za ravnatelja nedavno osnovanog Kulturnog centra Vinkovci, gradski vijećnici SDP-a obratili su se medijima putem priopćenja o ovo temi. U ovoj stranci novom ravnatelju najviše zamjeraju naglašeno isticanje stranačkih funkcija u biografiji za javnu funkciju te naglašavaju:

Gradsko je vijeće Vinkovaca, tj. onaj dio koji sačinjava HDZ, na današnjoj sjednici potvrdilo Darka Domaćinovića za ravnatelja Kulturnog centra Vinkovci koji je na istaknutom mjestu u svome životopisu (pod Radno iskustvo?!) opisao svoje trnovito napredovanje u stranačkoj nomenklaturi, od „predsjednika povjerenstva za prosvjetu i kulturu Gradske organizacije HDZ-a“, preko „predsjednika stručnog povjerenstva za kulturu Županijske organizacije HDZ-a“ do krune karijere – „člana predsjedništva Odbora za kulturu HDZ-a“ na državnoj razini. Impresivno!

Prema stavu SDP-a (koji je doduše ostao nepotpisan!), SDP i ostala oporba u Vinkovcima usprotivili su se imenovanju Domaćinovića za ravnatelja jer “onaj tko ne zna razlikovati radno iskustvo od stranačkih funkcija teško da može imati adekvatne upravljačke kompetencije”. Zaključno na ovu temu, u SDP-u naglašavaju kako se “ne treba iznenaditi ako se neurokirurg ne bude više mogao zaposliti u bolnici, a da u najmanju ruku nije „član stručnog povjerenstva za neurokirurgiju Županijske organizacije HDZ-a“.

SDP je medijima dostavio i “sporni” životopis

Osim po pitanju kulture i izbora novog ravnatelja, SDP ističe kako je gradonačelniku uvjetovao podršku oko Programa poticanja poduzetništva (SDP ostao suzdržan kod glasovanja) samo ako se usvoji i Zaključak kojim će se, u narednom rebalansu, izdvajanja za poduzetnike povećati za dodatnih 4,8 milijuna na ukupno 8 milijuna kuna. Prema prijedlogu ove stranke, sa stavki subvencija tvrtkama u gradskom ili pretežito gradskom vlasništvu (GTG, Polet, Aerodrom Sopot, i ostale) skinulo 4.800.000 kuna i prebacilo u Program poticanja poduzetništva kroz novu stavku povrata izgubljene dobiti uzrokovane pandemijom korona virusa – za male i srednje poduzetnike Vinkovaca. Osim što bi se time prvi put izjednačio „javni“ i „privatni“ sektor jer bi bili podjednako subvencionirani, svaki s iznosom blizu 8.000.000 kuna, spasilo bi se više desetaka poduzetnika u Vinkovcima kojima izgubljena dobit predstavlja ozbiljan udar na njihovu osobnu i poslovnu egzistenciju – zaključuju u SDP-u koji današnjim nastupom očito najavljuje aktivnu predizbornu kampanju.

Prema današnjem nastupu gradskih SDP-ovaca, možemo novinarski naslutiti kako će Damir Rimac i Davor Benić gotovo sigurno krenuti u utrku za župana i gradonačelnika. Ostaje nejasno samo tko će biti kandidat za koju funkciju.