Vinkovački ultramaratonac Josip Matezović istrčao 141 kilometar!

IZVOR: Josip Matezović

Ovoga vikenda održana je Nexe Croatia Backyard Ultra.  Riječ je o natjecanju koja je ultramaraton neke totalno druge dimenzije gdje natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara (4,167 milje) za manje od jednog sata. Kad se završi svaki krug preostalo vrijeme unutar sata obično se koristi za oporavak za utrku koja slijedi idući sat. Utrka je eliminacijskog tipa sve dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi.

U takvoj utrci, vinkovački ultramaratonac Josip Matezović proveo je 21 krug, odnosno 21 sat i za to vrijeme pretrčao 141 km, što je bio i njegov konačni doseg.

Na stazi se događalo puno toga. Što je sasvim normalno za utrku koja traje toliko dugo i u takvom formatu. Dakako, vremenski uvjeti su bili ekstremni za trčanje, velika vrućina i sparina te je i to utjecalo na konačni rezultat. Ovo je jedno potpuno novo iskustvo i pomicanje mentalnih i tjelesnih granica. Sjajno je da u Slavoniji imamo jednu takvu utrku na takvom predivnom mjestu kao što je jezero Lapovac kod Našica, naglasio je Josip Matezović.

Nakon Josipa na stazi je ostalo još 9 trkača od početnih 150, a pobjednik je Gyula Sárosi iz Mađarske.